Задържаха непълнолетен при опит за кражба от баничарница

Публикувано на вт, 20 Ное. 2012
285 четения

15-годишният Георги Г. от Бургас бе задържан при опит за кражба във Велико Търново. Непълнолетният апаш преди време бил настанен във Възпитателното училище в дряновското село Керека, но в началото на ноември избягал и бил обявен за общодържавно издирване. През следващите две седмици полицаите нямали успех в издирването му.
Малко след полунощ вчера служители на СОД към РУП – Велико Търново получили сигнал от СОТ системата в цех за закуски на ул. “Хр. Ботев”. Униформените забелязали, че един от плъзгащите прозорци е широко отворен. Тъй като не знаели колко са нарушителите, изчакали пристигането на други два патрула и започнали обход на цеха. Зад дървена преграда намерили свит непълнолетният Георги. В него открили 500 лева, които младежът намерил, докато търсел нещо ценно из обекта. Апашът бил задържан в полицейското управление за срок от 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за извършен опит за взломна кражба. За случая са уведомени Районна прокуратура В. Търново и инспектор “Детска педагогическа стая”.
Георги не за първи път бяга от възпитателното училище. Няколко дни, преди да бъде обявен за общодържавно издирване, е бил заловен след предишно бягство. Тогава той, заедно с момче от Шивачево, извършил кражба от дамска чанта в старата столица, но в хода на разследването криминалистите са счели, че прекият извършител не е Георги, а 17-годишният му другар и непълнолетният апаш бил върнат в Керека, без да му бъдат повдигнати обвинения. Георги избягал от интерната още на следващия ден.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново