Задържаха Мустака за шест кражби

Публикувано на ср, 30 ян. 2013
407 четения

Полицията задържа 40-годишния Иван Димитров – Мустака за домови кражби в лясковското село Козаревец. Полицията стигнала до него в хода на разследване по два сигнала за кражби от собственици на къщи в селото, подадени на 19 и 20 януари. От едната от къщите липсвала водна помпа, ел. тример за трева, ел. мотор от ръчна косачка и монофазен удължител. От другата били изнесени телевизор, медно тяло от газов бойлер, брави за врати, лозопръскачка и др. Част от откраднатите вещи били открити в пункт за изкупуване на черни и цветни метали.
След около седмица полицията успяла да стигне до извършителя. В ареста Мустака признал, че е обрал още четири къщи в периода от 4 юни м.г. до 20 януари. Два от имотите били на британски граждани. Димитров влизал, като взломявал прозорци или врати и изнасял всичко, което му се сторело ценно и можело да бъде продадено. Винаги избирал необитаеми къщи, чиито собственици си идвали само по празници или през уикендите. Мъжът досега нямал криминални и съдебни регистрации. Работел в оръжейния завод в Лясковец, но бил съкратен. Не успял да си намери друга работа, а същевременно имал кредит, който трябвало да обслужва. Като не намерил друг начин да прави вноските, започнал да краде от къщите и да предава намереното в пунктове за скрап. Димитров е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение “подписка”.
Кметът нa Козаревец Парашкев Парашков сподели, че е изненадан да научи, че човек от селото е извършил толкова много кражби. “От години нямаме кой знае какви проблеми с кражбите. Селото е спокойно. По-рано имаше случаи, в които крадци влизаха по къщите, докато обитателите спят, но от много време не съм чувал за такива”, твърди кметът. Към момента в Козаревец има сключени договори с охранителна фирма за над 130 имота в селото.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново