Задържаха 42-годишен за блудство с малолетно момче

Публикувано на пн, 19 Ное. 2012
289 четения

Криминалисти задържаха 42-годишния Иван А. за отвличане и блудство с дете в Свищов. Жертвата е 9-годишно момче, ученик във втори клас. В петък детето свършило занятия в школото и трябвало да изчака баба му да го вземе. Малко след като другарчетата му си тръгнали, по улицата минал непознат мъж и го заговорил. Детето било притеснено, че му е паднала батерията на телефона и не можело да се обади на баща си, както се били разбрали. Непознатият го подлъгал да дойде до дома му, където имал зарядно за такъв телефон. Момчето не заподозряло нищо нередно и тръгнало с “чичкото”.
След като стигнали до къщата му, мъжът заключил вратата и блудствал с момчето с часове, но без да го изнасилва. То останало при него през цялата нощ до сутринта в събота. Тогава педофилът го освободил, а самият той изчезнал в неизвестна посока.
След като бабата не успяла да открие детето, около училището през предната вечер и то не се прибрало в следващия час, разтревожените родители подали сигнал в полицията в Свищов. Момчето незабавно е било обявено за общодържавно издирване. Полицията разпитала всички, с които то е контактувало, проверили маршрута, по който се е движело. Проверени са били всички денонощни заведения и магазини в района. Униформените служители провели разпити на голяма част от известния криминален контингент в града и претърсили всички изоставени постройки в района. Издирването им не дало никакъв резултат до сутринта в събота, когато в полицията се обадил мъж, които намерил детето до блока си. Незабавно били изпратени патрули, които открили момченцето, което все още било в шок от случилото се. Детето разказало какво се е случило и по получената информация криминалистите разкрили педофила само за няколко часа.
42-годишният Иван А. от Свищов предположил, че полицията ще го издирва и направил опит да се укрие при родителите си в близко село. Разследващите само за няколко часа го открили и го отвели в ареста. Незабавно са му повдигнати обвинения за блудство с малолетен и противозаконно лишаване от свобода, но му е наложена най-леката мярка за неотклонение “подписка”.
По информация на полицията на извършителя е назначена психиатрична експертиза. Той има криминалистическа регистрация за сходно деяние от 1999 г., но не е бил осъден.
С момчето работят психолози, но според криминалистите то било в добро психическо и физическо състояние. Разследването по случая продължава.
Пламен КАРАИВАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново