Управител на дружество, зпоупотребил с еврофондове получи 7 месеца условно

Публикувано на вт, 13 Мар. 2018
367 четения

Седем месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от три години наложи Окръжният съд във В. Търново на управителка на дружество, която е злоупотребила с пари от Еврофондове. Стела А. е осъдена за престъпление против паричната и кредитна система след споразумение с Великотърновската Окръжна прокуратура.

Съдът одобри постигнато с прокуратурата споразумение, с което Стела А. се признава за виновна за това, че на  29 март 2013 г. във В. Търново, като управител и представляващ юридическото лице „Еко – ват 05″ ЕООД – Добрич, представила пред Регионална разплащателна агенция /РРА/ – В. Търново, при Държавен фонд „Земеделие” неверни сведения в заявка за окончателно плащане по Мярка 312 – „Подкрепа за създаване и развитие на микропредприятия” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Управителката на дружеството е приложила документи с неверни сведения – констативен акт от 31 октомври 2011 г. за установяване годността за приемане на строежа за къща за гости ? 1 и  къща за гости ? 3 по плана на Плачковци, общ. Трявна. В тях  било посочено, че строител на горепосочените къщи е „Екострой Трявна” ООД, за да получи „Еко – ват 05″ ЕООД  сумата от 142 687,44 лв. – средства от фондове принадлежащи на Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

Деянието е извършено умишлено, при форма на вината пряк умисъл. Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

Теодора ДОНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново