Търновци се оплакаха: Роналд, който уби майка си, гони децата и е опасен

Публикувано на чт, 11 Ян. 2018
11999 четения

Граждани във Велико Търново са притеснени, че Роналд, който намушка майка си преди пет години и тя почина, се разхожда свободно в града, гони децата и е опасен. Според родители той е забелязан на новото игрище в кв. “Картала”, където плашил децата, а днес е бил и пред ОУ “Бачо Киро”. Майките се страхуват Роналд, който страда от параноидна шизофрения, да не подгони учениците или пък да ги нарани. Затова те сигнализираха във фейсбук родителите да вземат мерки и да не оставят децата си без надзор.

26-годишният Роналд уби майка си по особено жесток начин, като я намушка с нож над 25 пъти. Той бе изпратен на лечение в Държавната психиатрична клиника в Церова кория. След терапията през лятото на миналата година бе изписан от болницата и сега е на свобода. Съдът установи, че заради заболяването си е невменяем и не може да бъде съден.

Жестокото убийство стана на 25 юли 2012 г. Трупът на 43-годишната майка е открит от бащата в семейната им къща във Велико Търново. След 4-годишно лечение в Церова кория лекарите са установили, че той не е опасен , той е изписан и е поверен на грижите  на бащата.

Роналд е роден в Австрия и е единственото дете в семейството. През 2010 г. се разболява от шизофрения след побой. След това отказва да пие лекарствата си и започнал да се скита по улиците с нож в ръката.

Вася ТЕРЗИЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново