Стрелецът от Лясковец проговори: “Бях преследван от корумпирани полицаи и прокурори”

Публикувано на пн, 29 сеп. 2014
877 четения

Не съм направил на никого нищо, а в продължение на години бях преследван от корумпирани полицаи и прокурори. Правиха всичко, за да изкарат мен и майка ми луди. Това е фашизъм, 70 години след победата над фашизма. Това заяви Петко Савов пред съдебния състав по време на делото за разглеждане на мярката му за неотклонение. Пред медиите в кулоарите на съда той настоя да се видят жалбите, които е изпратил до ИВСС и редица други институции и организации, но не направи никакъв друг коментар. Пред съдебния състав обаче изнесе петнадесетминутен монолог, докато не му бе напомнено от съдия Стефански да се придържа само към становището си за мярката за неотклонение.
В своето изявление той стовари цялата вина за случилото се върху съседите си, полицията и прокуратурата. “Аз съм с чисто съдебно досие. Бил съм ловец 12 г. Притежавам законно ловно оръжие, за което имах разрешително до 2012 г. Исках да го удължа, но личната ми карта не бе подновена. Внесох молба за издаване на нов личен документ през 2010 г. и той трябва да е в РУП – Горна Оряховица. Само ден, преди да нахлуят вкъщи, говорих с трима полицаи през балкона и ги помолих да уредят удължаването, без да ходя лично там, тъй като всички документи, които им трябват, са в управлението. Те ме излъгаха, че ще направят каквото могат, но вместо това 30 барети ми нахлуха в апартамента. Защо е това? Те са от Специализирания отряд за борба с тероризма, аз терорист ли съм, че провеждат такава акция?”, обясни Петко.
Според Савов всички проблеми започнали от това, че двете семейства, с които делят една кооперация, се опитвали да изкарат него и майка му луди. “Тези хора ни заплашват постоянно, на вратата на гаража има надпис “Смърт за вас”. Пращат по 10-15 ученици да ни трошат прозорците, за да могат да ме изкарат извън нерви и да кажат, че съм луд и съм опасен. Полицаи и прокурори постоянно ни следят и тормозят, пред къщата ми са спирали четири полицейски коли. Съсипаха ни живота. Аз съм зодия Скорпион номер едно, аз съм човек на действието. Kълна се в бога, във всички светии и в светата Библия, че съм направил всичко необходимо да уведомя цяла България какво се случва с мен и старата ми майка”, каза стрелецът.
На финала на своето изказване, Савов заяви, че иска да остане близо до майка си, тъй като тя била “най-скъпият му човек на този свят” и имала нужда от постоянни грижи. Самата Стефанка Савова присъства на заседанието, но този път отказа всякакви коментари.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново