Провериха 57 превозни средства за два часа

Публикувано на ср, 21 Ное. 2012
369 четения

В операцията участваха 34 служители и две специално обучени кучета за търсене на наркотици.

57 превозни средства и 60 граждани бяха проверени за два часа вчера при първа по рода си акция във Велико Търново. Служители на ОД на МВР, ДАИ, НАП и Агенция “Митници” организираха своеобразен пропусквателен пункт в местността Дълга лъка и проверяваха обстойно всяко превозно средство, преминаващо по обходния път към кв. “Чолаковци”. В акцията участваха 34 служители и две специално обучени кучета за търсене на наркотици.
От Държавната автомобилна инспекция, която е инициатор на акцията, са проверили 27 камиона, съставили са 8 акта за административни нарушения и са спрели принудително от движение 5 машини. Причините са износени гуми на камионите, спирачни дискове и други технически нередности. Водачите ще трябва първо да отстранят неизправностите, да заплатят глоба и едва тогава ще бъдат освободени. Два от камионите са български, два турски и един унгарски. Последният не е спазил задължителното време за почивка и ще бъде глобен с 500 лева. Толкова е и средният размер на глобите, наложени и на останалите нарушители.
От МВР са съставили 10 акта и са наложили 2 глоби с фиш за различни нередности, свързани предимно с износени гуми, неплатена застраховка “Гражданска отговорност” и липсваща задължителна екипировка на автомобила. Водач на малък камион е хванат да кара с 0,52 промила алкохол, а собственик на лек автомобил е шофирал без книжка.
В хода на акцията не са били установени наркотични вещества или акцизни стоки без бандерол.
Според директора на ДАИ Петър Петров такава проверка по широкообхватния метод е правена в София и от инспекцията са решили, че могат да я приложат и тук. “Предложихме на ОД на МВР и останалите контролни институции и всички пожелаха да се включат. Считам, че акцията премина успешно и резултатно и ще търсим възможност в най-скоро време да реализираме нова, но в тъмната част на денонощието”, каза Петров пред Янтра ДНЕС.
Пламен КАРАИВАНОВ
сн. Даниел ЙОРДАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново