Евакуираха заради пожар 124 деца от детска градина в Павликени (обновена)

Публикувано на вт, 13 Мар. 2018
2541 четения

124 деца и персоналът в детска градина „Слънце“ в Павликени бяха евакуирани заради пожар, научи „Янтра ДНЕС“. Сигналът за инцидента е постъпил около 9,30 ч. вчера. На място веднага са изпратени екипи на пожарната служба в Павликени, които установили, че горят вехтории в помещение близо до котелното.

Общо 124 деца и служителите в детската градина са евакуирани, няма пострадали и обгазени. Малчуганите не са настанени в други детски заведения, а са прибрани от родителите. За децата, които пътуват от други населени места, е осигурен превоз от Община Павликени.

Нанесените щети са в помещенията, където е възникнал пожара. Унищожени са три табла за бойлерите, които ще трябва да бъдат заменени с нови. Обгорели са котлите и вехтории в две помещения в приземния етаж на сградата – склад и котелно отделение. Причините на пожара се изясняват, но вероятно той е породен от искра от електрически удължител.

Занятията в ДГ „Слънце“ в Павликени ще бъдат възстановени най-рано следващата седмица. Вчера следобед в общинска администрация бе сформирана комисия между експерти, директорът на детската градина, служители на БКД – Павликени и трудова медицина, които да оценят щетите и да планират възстановяването на учебния процес в детската градина. Дотогава е сфомирана сборна група в детската ясла в помощ родителите, които не могат да оставят децата си вкъщи.

Теодора ДОНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново