Полицията призова учителите да внимават за разпространението на наркотичния чай

Публикувано на вт, 23 апр. 2024
557 четения

Среща на полицията с представители на общината, учители и бизнеса се проведе в Община В. Търново. Тя започна с отчет-анализ на криминогенната обстановка на територията, обслужвана от РУ – В. Търново, от началото на 2024 г., представен от началника на полицейското управление главен инспектор Веселин Райков.
Заместник-директорът на ОД на МВР – В. Търново, комисар Христо Христов благодари на присъстващите и очерта приоритетите в работата на МВР и в частност на Областната дирекция. Сред тях са превенция на конвенционалната престъпност, противодействие разпространението на наркотични вещества, безопасността на движение и превантивната работа с деца и младежи. Тези срещи имат за цел и връщането на доверието на гражданите, което за нас е от особено значение, подчерта още комисар Христов.
Специално внимание бе обърнато на проблема с разпространението на наркотичния чай. Комисар Христов апелира към представителите на учебните заведения да бъдат бдителни и при съмнения незабавно да сигнализират полицейските служители, за да се предприемат необходимите действия и нещата да се тушират в зародиш.  Коментирани бяха проблеми, касаещи вандалските прояви в дворовете на детски градини и училища след работно време  и необходимостта от полицейско присъствие в малките населени места през почивните дни. В дискусията се стигна до извода, че от не по-малко значение за ефективната работа на полицейските служители е и изграждането на ефективна система за видеонаблюдение. По този повод заместник-кметът на Община В. Търново инж. Георги Камарашев благодари на полицейските служители за добрата съвместна работа и подчерта, че нищо в града и общината не се случва без тяхното съдействие. Призна, че Общината им е длъжник по отношение на изграждането на система за видеонаблюдение, за което все не достигат средства.
Присъстващите благодариха на полицейските служители за отзивчивостта и добрата работа. Специални Благодарности отправи директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ към Община В. Търново Росица Димитрова. Тя изказа огромното си задоволство от отличното сътрудничество и съвместната работа в центровете за работа с деца и младежи.
Специални благодарности отправи и Благовеста Факирова, в качеството си на представител на неправителствения сектор. Тя покани децата от училищата и детските градини на В. Търново да разгледат специализираните площадки по пожарна и пътна безопасност, изградени в с. Балван и се похвали, че тази година Детска лятна полицейска академия има нов партньор в лицето на БДЖ. Тя разкри, че предстои в Центъра за работа с деца да бъде открит имитиращ жп прелез, който ще бъде от полза в обучението на децата и младежите в общината по линия на пътната безопасност.
На срещата присъстваха още началникът на отдел „Охранителна полиция“ при ОДМВР – В. Търново, комисар Йосиф Павлов, служители на РУ – В. Търново, кметове и кметски наместници, директори на учебни заведения, представители на бизнеса и граждани.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново