Полицията осуети конфликт между две фамилии в кв. “Калтинец”

Публикувано на сб, 30 Дек. 2023
1144 четения

Благодарение на предприети незабавни действия е предотвратено разрастването на конфликт на територията на Горна Оряховица

Сигнал за организирано от две фамилии – едната от Г. Оряховица, а другата – от Русе, мешере в кв. „Калтинец“ в гр. Горна Оряховица е получен днес по обяд в полицията. Незабавно е уведомено ръководството на ОДМВР-Вeлико Търново. са необходимите мерки и още преди входа на гр. Горна Оряховица са организирани постове от полиция, жандармерия и специализираните полицейски части служители на районното управление и на съседните структури на областната дирекция.

В резултат на тези действия насочилите се към Горна Оряховица над 30 автомобила от Русе не са били допуснати изобщо да влязат в града и е предотвратено разрастване на евентуален сериозен конфликт.

Над 150-ина пътуващи в автомобилите са отведени в полицейското управление за даване на сведения , съставени са им предупредителни протоколи по ЗМВР. Установени са и жителите от Горна Оряховица, участвали в разпрата, които също ще бъдат разпитани. В един от тях е намерен и иззет автомат. Той е задържан за 24 часа.

По случая е образувана преписка, с цел недопускане на нарушаване на обществения ред е организирано полицейско присъствие в проблемните квартали на Г. Оряховица до отпадане на необходимостта.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново