Отвлякоха старец с деменция, за да му вземат имотите

Публикувано на пт, 14 юни 2024
1696 четения

Похитители отвлякоха възрастен мъж с деменция, за да го принудят да им прехвърли имотите си. На 8 юни във великотърновската полиция е получен сигнал от ОДМВР – Варна, за изчезнал 78-годишен мъж от Кранево, който според близките му най-вероятно е бил отвлечен. Още същата вечер е получена оперативна информация, че издирваният мъж се намира в търновски хотел.
При направената проверка е установено, че старецът е в една от хотелските стаи в неадекватно състояние. С него в стаята имало още един мъж, на 57 години от Варна, който пък бил мъртво пиян. В помещението са намерени и няколко нотариални акта на недвижими имоти, собственост на похитеното лице.
В хода на разследването е установено, че предишния ден 57-годишният варненец и мъж на 49 години от Габрово са докарали потърпевшия във Велико Търново под предлог, че ще бъде нает на работа. Пострадалият изтеглил от банков клон в старата столица над 10 000 лв. от личната си банкова сметка. Парите били дадени от жертвата на четвърто лице – мъж на 42 години от Габрово в подземния паркинг на кооперативния пазар.
В Районното управление във Велико Търново е заведена преписка за извършено престъпление за измама. Предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода от 1 до 6 години. По време на разследването е установено също, че двамата габровци, участвали в измамата, вече са осъждани за същия род престъпления в големи размери. Изтеглената от възрастния мъж сума е открита непокътната и възстановена. Материалите са подготвени за доклад пред Районната прокуратура.
Иван ГЕОРГИЕВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново