Осъдиха телефонни измамници, измъкнали 2000 лв. от семейство в Павликени

Публикувано на вт, 13 Февр. 2018
256 четения

Двама извършители на телефонна измама са осъдени на лишаване от свобода, след внесен обвинителен акт от Районна прокуратура – Павликени, и постигнато в съдебно задание споразумение. На Димитър З. е наложено наказание от три години лишаване от свобода, а на Петър Г. – една година и шест месеца лишаване от свобода.

Двамата мъже от Ветово се признаха за виновни и са осъдени за това, че на 19 септември м.г. се опитали да заблудят семейство от Павликени, че ще съдействат на внука им да избегне наказателна отговорност. Мъжете, представяйки се за длъжностни лица – разследващ полицай и полицейски служител, обещали да съдействат на полицията за залавяне на телефонни измамници и с това да им причинят имотна вреда в размер на 2000 лева.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

В хода на разследването за телефонната измама е установено, че безработният и без доходи обвиняем Петър Г., на 47 години от Ветово, е собственик на 14 автомобила – 12 леки и 2 товарни. По предложение на Районна прокуратура – Павликени, през декември 2017 г. РС – Павликени допусна обезпечение на бъдещо вземане – конфискация. Издадена е обезпечителна заповед и по искане на прокуратурата е наложен запор върху МПС, собственост на обвиняемия.. Прокуратурата е информирала Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество за установеното имущество на Петър Г. РП – Павликени, е изпратила на държавен съдия изпълнител – РС Русе определението на Районен съд – Павликени, и обезпечителна заповед. Образувано е изпълнително дело и е наложен  запор върху движимите вещи.

По искане на прокуратурата Петър Г. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Димитър З. изтърпява наказание лишаване от свобода в затвора в Белене.

Теодора ДОНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново