Осъдиха рецидивист за опит за изнасилване

Публикувано на ср, 24 ян. 2018
666 четения

24-годишен рецидивист, нападнал с нож жена и направил опит да я изнасили, получи 6 г. лишаване от свобода при строг режим по обвинение на Районна прокуратура – В. Търново. Наказанието от 9 г. затвор, е редуцирано с една трета, и Георги Д. ще изтърпи наказание от 6 г. Подсъдимият е признал вината си и е приел за верни фактите, изложени в обвинителния акт. Делото е разгледано по съкратената процедура.

Мъжът е осъден за това, че на 1 юни м.г. на ул. „Д. Рашев“ във В. Търново се опитал да изнасили жена. След нейния отказ, той я ударил с твърд предмет и я намушкал 7 пъти в главата и шията. Обвиняемият е осъждан многократно. След като изтърпял последното си наказание в затвора, работел на различни места. В началото на май 2017 г., пристигнал във В. Търново и започнал работа в местна фирма като общ работник и наел апартамент на ул. „Д. Рашев“.

На 31 м.г. късно вечерта Георги Д. отишъл до изоставена сграда, за да краде кабели с цел продажба, когато видял жертвата си да слиза от такси. След опитът за изнасилване и нанесените пробождания, мъжът завлачил тялото към тревиста местност, оставяйки кървави следи. В този момент светнали фарове на спиращо такси, тогава мъжът се уплашил, оставил жертвата си и побягнал.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – В. Търново.

Теодора ДОНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново