Млад мъж наръга познат с нож

Публикувано на ср, 19 Дек. 2012
325 четения

Млад мъж е бил приет в болница с порезни рани, след като бил наръган с нож от свой познат в Горна Оряховица. Произшествието станало около 21 ч. вчера.
23-годишният Мариян бил докаран с кола в Районното управление на полицията. Бил в кръв и разказал, че преди минути е бил наръган с нож на паркинг на ул. “Вичо Грънчаров”. Извършителят бил негов познат – 19-годишният Свилен, който след нападението се качил в “БМВ” и избягал. Дежурните повикали екип на “Спешна помощ” и пострадалият бил откаран в болницата в Г. Оряховица. След преглед било установено, че има порезна рана на дясното ухо и прободна рана в гърдите. Острието засегнало междуребрената артерия, което предизвикало обилен кръвоизлив. Това пряко застрашавало живота на младия мъж и той бил транспортиран в МОБАЛ. Там му била направена спешна операция. Тя преминала успешно и състоянието му било стабилизирано. Мъжът е под наблюдение в хирургичното отделение, но няма непосредствена опасност за живота му.
През това време в РУП – Г. Оряховица започнало разследване. На криминалистите не за първи път се налагало да се занимават с посочения от Мариян нападател и знаели къде да го търсят. В Емен негов близък имал къща за гости. Екип открил младежа и го довел с белезници в управлението. По време на разпитите се изяснило, че разпрата е започната от пострадалия. Мариян се почувствал засегнат от коментар на Свилен във фейсбук. Вечерта видял автомобила му, отворил вратата и започнал да налага 19-годишния шофьор. По същото време в колата били приятелката и сестрата на Свилен. Нападнатият излязъл от возилото, извадил нож и нанесъл двете рани в гърдите и на главата на опонента си. Приятел на Мариян се опитал да ги разтърве и след като Свилен избягал, откарал наръгания мъж до управлението. По случая е образувано досъдебно производство за средна телесна повреда. Мариян и Свилен са известни на полицията. Първият е осъждан за престъпления от общ характер, а срещу втория е имало две производства за притежание на канабис и опит за кражба на скутер, но и двете са прекратени.
Разследването по случая продължава.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново