Изправят на съд ученик, разпространявал марихуана

Публикувано на вт, 8 Ян. 2019
482 четения

Изправят пред съда ученик за държане и разпространение на марихуана.

Обвинението срещу Р..Г. е за това, че на 11 декември 2017 г. във В. Търново, действайки като непълнолетен и разбирайки добре значението на действията си, държал с цел разпространение високо рисково наркотично вещество – 44,740 г коноп /марихуана/ на стойност 268,44 лв. Установено е, че той е предоставил на друго лице 0,484 г коноп, който струвал 2,90 лв.

През 2017 г. непълнолетният обвиняем живеел сам в апартамент във В. Търново. Бил ученик в 11 клас и в дома си често се събирал с приятелите си, за да пушат марихуана, която обикновено той осигурявал. Във въпросния ден около 15, 30 ч. обвиняемият бил с приятел и споделил, че очаква да му доставят марихуана. Малко по-късно до тях спрял лек автомобил, от който излезли две момчета, качили се в жилището на обвиняемият, където му дали полиетиленова чанта с 50 г марихуана, като се разбрали кога да се заплати. След като двете момчета си тръгнали, обвиняемият се обадил на други приятели и ги поканил в дома си да пушат марихуана. Тогава единият поискал от обвиняемият да му даде малко от марихуана за него.

Наркотикът бил открит същия ден след проверка в жилището на обвиняемия по получена оперативна информация. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново