Мъж, заплашвал с убийство полицай, остава в ареста

Публикувано на вт, 8 Ян. 2019
214 четения

Съдът взе мярка за неотклонение “задържане под стража” за мъж, хулиганствал и заплашвал с убийство полицай. Г. Н. е привлечен като обвиняем за това, че на 2 януари в Дебелец грубо нарушил обществения ред. Мъжът предизвикал скандал с майка си, при който унищожил холна секция в жилището й и я ударил с ръка в главата, въпреки че имал ограничителна заповед заради домашно насилие.

При инцидента обвиняемият отправил заплахи и обидни реплики към служители на Районното управление на полицията. Той се опитал да окаже сериозна съпротива на четиримата служители на реда. При задържането си той ритнал един от тях и се опитал да удари с глава и с крак друг полицай. Г.Н. не спрял с тези действия. В сградата на полицейското управление във В. Търново той си събул гащите, посегнал да ритне служителите и прегледалият го лекар от Спешна помощ, викал, псувал и обиждал многокрратно присъстващите полицейски служители.

Магистратите са преценили, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че е налице опасност обвиняемите да се укрият или да извършат престъпление.

Разследването продължава под ръководството на Районната прокуратура в старата столица.

Весела КЪНЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново