Димитър от Бяла черква остава в ареста, блудствал и с други възрастни жени

Публикувано на вт, 11 Дек. 2018
9694 четения

Димитър Георгиев от Бяла черква остава за постоянно в ареста. Това реши Великотърновският окръжен съд след искане на прокуратурата да му бъде наложена мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Димитър, който на 1 декември т.г. е навършил 18 години, е привлечен за обвиняем от прокуратурата за това, че на 6 декември е изнасилил 70-годишната П. С. За да се съвкупли с нея, той използвал сила, изразяваща се в нанасяне на удари с юмрук в лицето и притискане на устата и носа с ръка. В резултат на действията му жената се е задушила и починала.

Окръжният прокурор Катя Лещакова поиска Димитър да остане зад решетките за постоянно, защото престъплението, което е извършил, е особено тежко и за него се предвижда наказание от 10 до 20 г. лишаване от свобода. Прокурор Лещакова посочи, че  Георгиев е опасен, тъй като разследването показва, че в миналото той е блудствал и с други възрастни жени в Бяла черква. В деня на тежкия инцидент, веднага след като излязъл от имота на възрастната жена, той се е насочил към съседна къща,  където посегнал и на друга жителка на малкото градче.

Адвокатът на обвиняемия Светлозара Георгиева поиска от съда той да остане под домашен арест. По думите й поведението на младежа, който има завършен само 7 клас, е добросъвестно, защото сам е признал вината си. “Димитър съжителства с баща си, който може да осъществява някакъв контрол над него. Мярката “задържане под стража” няма да е подходяща за него”, посочи Кирилова. Тя обясни още, че младежът е безработен, но винаги когато го потърсят в махалата откликва за работа на парче. Пред съда Димитър също обясни, че иска домашен арест. Ще си седя в къщи, ще слушам баща ми, заяви той.

Съдът не взе под внимание аргументите на защитата и остави обвиняемия в ареста. “Защо го направи? Стана на 18 години и започна с пиене, наркотици и възрастни жени!”, обърна се съдия Пламен Борисов към младежа.

Разследването по случая продължава. Ако бъдат събрани още доказателства, обвинението към Димитър Георгиев може да стане по-тежко, стана ясно на съдебното заседание.

Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване в тридневен срок пред Апелативен съд – В. Търново.

Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново