Хванаха мъж, подал за пореден път фалшив сигнал за бомба в сградата на Община Горна Оряховица

Публикувано на пн, 24 Ное. 2014
657 четения

21-годишен мъж бе задържан, след като за пореден път подал фалшив сигнал за взривно устройство.
Около 17,40 ч. в петък на тел. 112 се обадил мъж, който се представил с името Иван. Заявил, че в сградата на Община Горна Оряховица има поставено взривно устройство. Незабавно целият район в центъра бил отцепен и била проведена евакуация на хората от сградата. След обстойно претърсване адска машина не била намерена. Бил изготвен констативен протокол за снемане на охраната на сградата и започнало разследване.
В рамките само на едно денонощие криминалистите стигнали до телефонния терорист, който се оказал 21-годишният Серджин Н. от Димитровград. Мъжът е възпитаник на бившото СУПЦ “Елена Грънчарова” и е стар познайник на органите на реда. В началото на 2013 г. създал много грижи на криминалистите в района, след като за седмица подал повече от 20 лъжливи сигнала за инциденти. Тогава по подобен начин изкарал всички служители в сградата на Община Г. Оряховица, след като съобщил за несъществуваща бомба. След друг сигнал вдигнал на крак огнеборците, които се втурнали да гасят несъществуващ пожар в “Захарни заводи”. Останалите обаждания съдържали информация за различни несъществуващи инциденти – като се започне от пожари и се стигне до сбивания и грабежи.
През миналия месец Районен съд – Горна Оряховица, глоби Серджин със 100 лв. за хулиганска проява. Тогава той се появил пред сградата на полицията в града, бил във видимо нетрезво състояние и започнал да се заяжда с граждани и полицейски служители. Дежурните в управлението му наредили да напусне сградата и да си върви по пътя. Серджин уж се подчинил, но минути по-късно се върнал и разбил странично стъкло на караулно помещение.
След последния му фалшив сигнал за бомба от петък, разследващите установили, че е звънял от Шумен. Използвал мобилен телефон на непълнолетно момче от търговищкото с. Буйново, когото лесно убедил да участва в “шегата”. Серджин и съучастникът му са задържани за 24 часа, като на първия е съставен акт.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново