Хванаха двама шофьори, дрогирани с кокаин

Публикувано на ср, 28 февр. 2024
310 четения

Двама водачи, употребили наркотични вещества, установиха служители на Пътна полиция. Във вторник около 22,00 ч. в областния град е спрян лек автомобил, управляван от 47-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на наркотични вещества апаратът е отчел положителна реакция на кокаин. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.
Същия следобед в областния град при проверка на лек автомобил, управляван от 31-годишен от В. Търново, е установено, че водачът е седнал зад волана, след употреба на наркотични вещества. Уредът отново отчел положителна реакция на кокаин. Този водач също е дал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР. По двата случая са образувани преписки.
Наркотични вещества иззеха служители на полицейските управления в Г. Оряховица и Павликени, съобщаватн още от полицията. Във вторник в Драганово е извършена проверка на 32-годишен местен жител. Намерено и иззето е топче с бяло вещество, с тегло около 1 грам, реагиращо при полеви наркотест на амфетамин и саморъчно свита цигара, съдържаща около 0,5 грама растителна маса, реагираща на марихуана. Мъжът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Същия ден при проверка на жилище в Павликени, обитавано от 26-годишен местен жител, са намерени и иззети около 2 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. Той също е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. По двата случая са образувани бързи производства.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново