Пожар в кв. “Варуша” остави четирима души без покрив (СНИМКИ)

Публикувано на вт, 11 Дек. 2018
4547 четения

Няколко къщи горяха сутринта на ул. “Поборническа” в квартал “Варуша” във Велико Търново, видя екип на “Янтра ДНЕС”. В овладяването на огъня се включиха три пожарни коли и 10 огнеборци, а гасенето на пожара продължи около четири часа. Цялото ръководство на Регионалната дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” също беше на мястото на пожара, при който няма жертви и пострадали.

Огънят е тръгнал от стара изоставена къща, в която живеели двама клошари. Имотът бил пълен с гуми, празни пластмасови шишета и вехтории, разказаха огнеборци. Пламъците бързо обхванали и съседните няколко къщи, които са на калкан. Искрите се разпространили бързо, защото в постройките в района е използвано много дърво.

Въпреки бързите действия на пожарникарите, една от къщите се е запалила и е изгоряла почти напълно. В нея живеели майка и дъщеря й, които ще бъдат настанени в оборотно жилище на Община Велико Търново, което се намира на ул. “Гурко”, съобщи зам.-кметът Георги Камарашев, който беше на мястото на пожара. Същата помощ ще бъде оказана на още двама жители на друг засегнат имот. В друга къща, която е била изоставена, е имало оставени няколко газови бутилки. Две от тях са гръмнали, защото намиращите се в района са чули два взрива. При детонацията от въпросната къща са започнали да падат и тухли.

Евентуалната причина за пожара е оставена храна на котлона в къщата, която обитавали клошарите, разбра “Янтра ДНЕС”. Разследването на случая продължава.

Весела КЪНЧЕВА
сн. Даниел ЙОРДАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново