ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО през периода 11 декември 2018 г. – 17 декември 2018 г.

Публикувано на пн, 10 Дек. 2018
395 четения

От вторник до петък ще има променлива до значителна облачност. На отделни места са възможни слаби превалявания от дъжд и мокър сняг. От вторник до четвъртък ще духа слаб до умерен вятър от запад. В петък ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури във вторник, сряда и петък ще бъдат между минус 3° и 0°, в четвъртък – между минус 5° и минус 2°. Максималните  ще бъдат между  2° и 5°, като в сряда и четвъртък ще бъде най-хладно.

В събота, неделя и понеделник ще има значителна облачност. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Минималните температури  в събота бъдат между минус 3° и 0°, максималните между  1° и 4°.  Минималните температури  в неделя и понеделник   ще бъдат между минус 2° и 1°, през деня температурите няма да се променят съществено и максималните  ще бъдат между  0° и 3°.

Над западните и централните части на Стара планина от вторник до петък ще има променлива до значителна облачност. На отделни места е възможно да превали слаб сняг. Във вторник и сряда ще духа  силен вятър от северозапад. В четвъртък и петък ще духа слаб до умерен вятър от запад. Максималните температури на 1200 м във вторник, сряда и четвъртък ще бъдат между минус 5° и минус 2°, като най-студено ще бъде в  сряда и четвъртък. В петък максималните температури ще бъдат  около 1°.  В събота, неделя и  понеделник ще бъде облачно, валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури на 1200 м  в събота ще бъдат около минус 1° и през деня ще се понижават. В неделя и понеделник максималните температури на 1200 м  ще бъдат между минус 4° и минус 1°.  На 2000 м. максималните температури  ще бъдат с около 5°- 6° по-ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...
Пътни строежи - Велико Търново