Бум на пияни шофьори, рекордьорът – с 2,97 промила

Публикувано на пн, 4 май 2020
1127 четения

Няколко пияни шофьори хванаха в първите дни на май униформените в региона.

Рекордьор сред тях e 45-годишен великотърновец. На 1 май вечерта в местността “Дервент” е извършена проверка на лек автомобил “БМВ”, при която е установено,  че водачът е с 2,97 промила. Той е дал кръвна проба за химичен анализ. По случая е образувана преписка.

Трима водачи, употребили алкохол, установиха и служители на полицейското управление в Г. Оряховица. В събота в 19,05 ч. в Лясковец е извършена проверка на лек автомобил «Пежо», управляван от 46-годишен мъж от същия град. Установено е, че шофьорът е седнал зад волана солидно почерпен. Апаратът е отчел 2,32 промила. Мъжът е отказал кръвна проба. Задържан е с полицейска мярка до 24 часа.

На пиян шофьор се натъкнаха и свищовските полицаи. В края на миналата седмица в село Горна Студена те спрели лек автомобил “Пежо”, управляван от 55-годишен местен жител. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,92 промила. Той също е отказал кръвна проба. Срещу него е започнало бързо производство.

От полицията съобщават още, че в 04,20 ч. в нощта срещу понеделник във В. Търново е извършена проверка на лек автомобил “Хонда”, управляван от 39-годишен мъж от Белене. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,24 промила. Той е отказал кръвна проба Задържан е с полицейска мярка до 24 часа. По случая е започнало досъдебно производство. същата вечер, но малко по-рано – в 22,50 ч., в железничарския град е извършена проверка на лек автомобил „Пежо“, управляван от 36-годишна местна жителка. При проверка на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,59 промила. Водачката е отказала кръвна проба. Задържана е с полицейска мярка до 24 часа. Срещу нея е започнало бързо производство.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново