Арестуваха 24-годишния шофьор на мерцедеса, предизвикал смъртта на Ферарио Спасов

Публикувано на нд, 12 Ное. 2023
9499 четения

24-годишен мъж от Лясковец, известен на полицията, но неосъждан, е шофьорът, помел със спортен мерцедес в събота колата на Ферарио Спасов, съобщиха от ОД на МВР – Велико Търново. Шофьорът е със 16 месеца стаж и е карал мощната немска кола с много висока скорост. Хипотезите са за около 150 км/ч, но това ще бъде установявано с експертизи.

Сигналът за катастрофата е получен в събота в 16.40 ч. По натовареното трасе София – Варна известният треньор се прибирал от мач на отбора си “Дунав” (Лом) към Ловеч, когато колата му е ударена от мерцедеса, който летял с висока скорост по мокрия асфалт. Ферарио Спасов е издъхнал на място.

Младият шофьор от другата кола и спътницата му на 28 г. били откарани в спешна помощ с леки наранявания. Установено е, че имат само охлузни рани, шофьорът има само хематом на главата. Освободени са за домашно лечение.

24-годишният шафьор е тестван за алкохол и наркотици, пробите са отрицателни, взети са му и кръвни проби за химичен анализ. Задържан е за 24 часа по закона за МВР.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново