1000 лв. глоба отнесе дядо, псувал и заплашвал служител на кметство

Публикувано на чт, 15 май 2014
481 четения

1000 лева глоба да плати на държавата 73-годишният Т. П. от с. Пушево, постанови Районен съд – В. Търново. Магистратите признаха възрастния мъж за виновен в това, че в края на януари т.г. е обиждал и заплашвал служител в местното кметство. Възрастният човек бил известен в Пушево с избухливия си нрав и неведнъж проявявал агресивно поведение.
На 23 януари т.г. кметският наместник изпратил един от служителите си с инструкция да разчисти улицата, на която живеел Т. П. Пред къщата си дядото си вдигнал бордюр и натрупал камара от камъни, които блокирали подстъпа към улицата. Служителят се опитал да премахне “барикадата”, за да може снегопочистващата техника да минава безпрепятствено. Т. П. го видял, излязъл, обсипал го с ругатни, и заявил, че ще го застреля. Не се трогнал от обяснението, че служителят Б. Б. действал по нареждане на кметския наместник Юлия Костадинова, като заявил, че ще убие и нея.
Стигнало се до опит за физическа саморазправа, но Б. Б. се разминал само със скъсана риза. Костадинова била уведомена за разправията и отишла лично до къщата, но до пристигането й разправията била приключила. Агресивният дядо бил задържан от полицията за 24 часа и му било повдигнато обвинение за хулиганство. Тъй като не бил осъждан в миналото, прокуратурата предложила да бъде наказан по административен ред, а магистратите са постановили глобата в минималния размер, тъй като подсъдимият бил пенсионер и живеел бедно.
Решението подлежи на обжалване пред ВТОС.
Пламен КАРАИВАНОВ 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново