Златни отличия завоюваха талантите на “Бест сингърс”

Публикувано на вт, 13 Февр. 2018
141 четения

Двама от изпълнителите на Вокална школа “Бест Сингърс” с вокален педагог Петя Кръстева се завърнаха със златен медал и призови места от Националния конкурс “Път към славата”, който се проведе в София. 8-годишният Кристиян  Менев завоюва първо място и златен медал в най-многобройната 2-ра група, състезавайки се с 50 участници от най-добрите школи в страната на възраст от 8 до 10 г. Малкият талант впечатли журито с изпълнението си на песента  “Сбогом” на рок-легендите от група „Сигнал” и с „Жестокая любовь” на руската звезда Филип Киркоров.

Кристиян  има множество награди и от други музикални състезания, но настоящото отличие е едно от най-значимите, заради силната конкуренция, заяви вокалният му педагог Петя Кръстева.

Отлично представяне направи и 7-годишната Далия  Гюлай, която дебютира на сцената на музикалния конкурс състезавайки се в 1-ва група в категория “Вокал”. Нейното изпълнение бе оценено с наградата “Златен Дебют” след изпълнението й на песента на Лили  Иванова “Детелини” и хита на руските звезди Григорий Лепс  и Ани Лорак – „Зеркала”.

Кристиян Менев и Далия  Гюлай са ученици  в ОУ “Бачо Киро” и учат солфеж  и пиано.

Националният конкурс  „Път към славата” се провежда под патронажа на синдикалния лидер Янка Такева и МОН. Ежегодно в него участват млади таланти в различни области,  разделени в няколко категории – “Вокал” за солисти и вокални формации,  инструменталисти, танцови състави в различни жанрове /фолклор, класически и модерен балет/, мажоретни състави, оркестри и цирково изкуство.

Весела БАЙЧЕВА
Сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново