Златен медал и купа за ПГ по строителство от Панорамата на професионалното образование

Публикувано на пн, 23 апр. 2018
552 четения

Златен медал и купа спечели отборът на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ във Велико Търново от Панорамата на професионалното образование2018. Учениците са се преборили за първото място в направление „Озеленяване и цветарство“.

Националното състезание се е провело в Пловдив, а в него са участвали 350 ученици от 150 професионални гимназии в страната. Те са показали знания и умения в 11 професии.

В отбора на търновската гимназия са участвали Ния Цветанова, Мирела Георгиева и Борислава Лесичкова от 10 клас, а техен ръководител е инж. Зоринка Попхристова. Те са завоювали първото място с аранжировка на арт букет под мотото „Да предизвикаш усмивка и блясък от радост в очите на любим човек“. Призовото място за арт букет е споделено с отбора на Професионална гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени.

ПГСАГ изказват специални благодарности за професионалните насоки при подготовката на отбора на флориста Даниел Тенджерков, възпитаник на гимназията.

Златина ДИМИТРОВА

сн. личен архив

loading...
Пътни строежи - Велико Търново