Зелена светлина пред Свищов да получи казармите от МО

Публикувано на чт, 5 мар. 2015
222 четения

Кметът на Свищов Станислав Благов видя зелена светлина Общината да получи до края на лятото от Министерството на отбраната безвъзмездно собствеността върху 324-те декара на бившите военни казарми в града. Имам уверението на министрите на отбраната и икономиката, както и на областния управител, че ще съдействат това да се случи. Оставам резервиран, защото много пъти получавахме обещания в последните 14 години, които не се реализираха, но все пак има зелена светлина, коментира пред “Янтра ДНЕС” Благов.

Сред ключовите проекти, с които Общината свързва този терен, са изграждането на околовръстен панорамен път, голяма многофункционална зала и мост на река Дунав при Свищов. Те са включени в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Свищов. Изпратили сме проектите си на военния министър, както беше поискал. Идеята е първо да решим стратегическите нужди на града. Докато това не стане, не трябва да се решава за каквито и да е било продажби на терени от казармите, каквито спекулации вървят в момента за настаняване там на големи търговски вериги, коментира Благов.

Бившето военното поделение 26 410 в Свищов е закрито през 2000 г. Казармите тънат в бурени и забвение и са положени на вандалски набези. От 2001 г. Община Свищов започна преписки с Министерството на регионалното развитие, Министерството на отбраната и областния управител безвъзмездно да получи терена на казармите.

Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново