Зарина Иванова е Спортист на 2022 г. в Павликени

Публикувано на пн, 19 Дек. 2022
275 четения

Състезателката по муай тай Зарина Иванова бе избрана за Спортист на годината в Павликени, а нейният треньор сенсей Владимир Божанов получи наградата сред треньорите. За първи път церемонията бе организирана като спектакъл с богата музикална програма на сцената на НЧ “Братство-1884”. Сред официалните гости бе бронзовият медалист от САЩ-94 Бончо Генчев.
С приветствие към всички шампиони се обърна кметът на Павликени инж. Емануил Манолов, който благодари на спортистите и техните родители и подчерта, че Община Павликени е една от малкото в България, която предоставя безвъзмездно спортните обекти на всички клубове, а освен това финансово подпомогна дейността на спортните клубове.
Зарина Иванова от СК “Тай кикбокс” е балкански шампион по май тай, както и държавен първенец. След нея бяха класирани Николай Димитров от СК по карате киокушин, който е втори на европейско при юношите старша възраст и държавен шампион, трети е Калоян Кирилов от “Тай кикбокс”, също държавен първенец. Местата в десетката допълниха Дамян Стефанов (карате киокушин), Пресиан Йорданов от ШК “Маринополци”, Гергана Данева от Баскетболен клуб “Росица”, Емил Валентинов от СК по волейбол “Павликени”, Красимир Захариев (плуване), Стефан Гинчев от ОФК “Павликени” и Дамян Серафимов от детския футболен тим.
Треньор № 1 за 2022 г. е сенсей Владимир Божанов от “Тай кикбокс”, следван от Боян Ангелов (карате киокушин) и Стефан Стефанов (баскетбол). В категорията “ветерани” победител е Володя Димов от Клуб по водни спортове “Росица”, следван от футболистите Димо Атанасов и Йордан Йорданов. Доайенът на павликенския шахмат Христо Димитров, положил основите и развил шахматните традиции в града, беше удостоен посмъртно с плакет за цялостен принос в развитието на шахмата в община Павликени. Плакетът беше връчен на дъщеря му Мария Йорданова.
За доброто настроение се погрижиха Вокална група “Училищни звезди” при ОУ “Св. Климент Охридски”, Мажоретният състав и Вокална група “Магия” при СУ “Бачо Киро”, китаристът Радослав Василев и неговият преподавател Антоний Георгиев, а СК “Тай кикбокс” направи демонстрация по муай тай и кикбокс.
Анатоли ПЕТРОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново