Връчиха наградата на еленско момче за главната му роля от театрален фестивал за деца

Публикувано на ср, 18 февр. 2015
205 четения

Наградата „Най-добър изпълнител“ в първа възрастова група до 14 години, която спечели Георги Добрев на Националния фестивал на любителските театри за деца „Вълшебникът Театър“ в град Севлиево, му бе връчена тържествено в края на миналата седмица в Елена. Грамотата и плакетa на младия еленчанин връчи лично председателят на еленското читалище Димитринка Иванова в присъствието на секретаря на община Елена Ивона Савова, директора на дирекция ХДИРПС Христо Захариев и общински служители.

Талантливото момче е ученик от Vб клас на СОУ „Иван Момчилов“. На фестивала той впечатли журито с пресъздаването образа на „ужаса на океана“ – акулата Хрили, от куклената постановка „Пук” на Валери Петров. С нея се представи детска театрална студия „Дъга“, в която са включени най-малките театрали от Елена под ръководството на Мария Грозева и Росинка Георгиева.

Сега младежът има нова страст – джудото. Георги Добрев тренира в еленския спортен клуб „Ипон-87“ и печели медали от джудо турнири. Най-високото му отличие до сега е сребърен медал от надпревара в Троян.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново