Връчиха дипломи на 77 абсолвенти от Факултета по математика и информатика

Публикувано на нд, 1 апр. 2018
390 четения

Абсолвентите от Факултета по математика и информатика получиха дипломи на официална церемония в аулата на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” в петък. 77 млади висшисти завършват различни бакалавърски и магистърски специалности, а сред тях има 51 отличници. Тържеството бе част от проявите за празника на факултета 11 април.

Дипломите на студентите от Випуск 2017 връчиха г-жа Снежана Хинов – управител на  “Вали компютърс” ООД, която е сред най-големите ИТ компании в България с 27-годишно присъствие на пазара, и деканът на факултета проф. д-р Мирослав Гълъбов. За всички отличници деканското ръководство беше осигурило специални награди от спонсори. Награди получиха и всички абсолвенти, присъствали на церемонията.

На тържеството гостуваха деканите на факултета през изминалите 28 години. Събитието уважиха още директорът на Регионална библиотека “П. Р. Славейков” д-р Иван Александров, деканското ръководство, ръководители на катедри, преподаватели, работодатели, близки и приятели на абсолвентите. Тази година тържественият ритуал се осъществи с любезното съдействие на “Вали Компютърс” ООД ,  “Тремол” ООД, “Хюлет Пакард Ентърпрайз” ООД и “Мусала софт” ООД.

Над 400 бъдещи бакалаври, магистри и доктори се обучават във Факултета по математика и информатика през учебната 2017/18 г., посочи проф. Мирослав Гълъбов. Броят на първокурсниците е нараснал с 10 на сто, което се дължи основно на специалност “ Софтуерно инженерство”. От т.г. стартира и новата бакалавърска специалност „Информационно брокерство и дигитални медии”, към която има значителен интерес. До 12 е увеличен и броят на магистърските програми, като две от тях – “Информационни технологии в съдебната и изпълнителската власт” и “Компютърни науки. Приложни компютърни науки”, се предлагат и в дистанционна форма на обучение, каза още проф. Гълъбов.

Златина ДИМИТРОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново