“Капачки за бъдеще” отново идва във Велико Търново

Публикувано на ср, 25 Сеп. 2019
1547 четения

В. Търново за пореден път се включва в националната кампания “Капачки за бъдеще”. Пунктът в старата столица ще бъде разкрит на 28 септември (събота) от 11 до 15 ч. край Художествена галерия “Борис Денев”. Същия ден подобен пункт ще има и в Г. Оряховица на ул. “Вичо Грънчаров” 17, който ще работи от 10 до 13 ч.
По данни на организаторите Мартина Йорданова и Лазар Радков до момента са рециклирани над 140 000 кг пластмаса и са дарени 11 кувьоза в градовете Червен бряг, Чирпан, Ботевград, Нова Загора, Троян, Кнежа, Левски, Бяла Слатина, Мездра, Първомай и Харманли. В Деня на Независимостта беше дарен 12-ят кувьоз във Велинград. Наскоро са пристигнали още четири транспортни кувьоза, закупени със средства от кампанията, които ще бъдат дарени в рамките на следващите няколко седмици в четири малки болници, на които често им се налага да транспортират недоносени бебета, увити в одеяло на задната седалка на лека кола, разказват организаторите.
“Aко успеем да направим много силна кампания, със сигурност ще подменим всички най-стари кувьози в малките болници, затова подкрепете ни на събитието във вашия град”, призовават Лазар и Мартина. Целта им е до края на 2019 г. да решат проблема със старите и амортизирани кувьози в малките общински болници.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново