Вградиха капсула на времето в центъра на Г. Оряховица

Публикувано на пт, 18 май 2018
569 четения

Специална капсула на времето бе вградена днес в центъра на преобразения площад „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. В нея бе поставено послание от кмета инж. Добромир Добрев и екипа му към бъдещите поколения, след което бе положена под плоча с герба на Горна Оряховица и компас, указващ посоките на света.
„Скъпи съграждани – горди потомци на достойни горнооряховчани, днес, 18 май 2018 г., 150 г. след провъзгласяавнето на Горна Оряховица за община, като градоначалник и горнооряховчанин предавам това послание за историята. За да се знае и помни кои сме ние, за да пазим светла паметта и изграденото от нашите прадеди. За да научават и разказват за дните на радост и изпитания нашите потомци, които да израснат като горди наследници на горнооряховските родове. Да бъдем благодарни за всичко, което имаме! Да съзиждаме с добро, светлина и надежда! Да мислим позитивно, да вярваме в мечтите си, да надграждаме постигнатото. Да строим мостове помежду си, обединени в многообразието на човешките личности!“, се казва в част от посланието.
Капсулата бе поставена лично от кмета инж. Добрев в присъствието на заместниците му Йорданка Кушева и Деница Коева и на директора на Дирекция „Образование и култура“ Румяна Матеева с пожеланието да бъде отворена най-рано след 200 г.
Ремонтът на центъра на Г. Оряховица все още не е приключил. Възстановяването му стартира миналата година по проект за 5,9 млн.лв., финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“. Средствата са за обновяване на централната част на града, изграждане на кръгово кръстовище между сградата на Общината и пощата, и за ремонт на парк „Детски кът“. На 28 май предстои откриване на парка от регионалния министър Николай Нанков и кмета инж. Добромир Добрев. След празниците в града продължава работата по обновяване на центъра, увери кметът на Г. Оряховица.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново