Вандали откраднаха акумулатора на временния светофар под Царевец

Публикувано на пн, 16 Апр. 2018
606 четения

Вандали са откраднали тази нощ акумулатора на временния светофар под Царевец във Велико Търново. След спешната намеса на служители от “Организация на движението, паркинги и гаражи”, съоръжението вече е ремонтирано. Закупен е нов акумулатор за 200 лева.

Светофарът бе поставен заради свлачище на пътя преди около две седмици. Кутията с акумулатора е била разбита с щанга и е напълно унищожена. Най-вероятно злосторниците са се опитали да откраднат светофарната уредба, но след като не са успели, са взели само акумулатора. Цената на временното устройство възлиза около 2200 лв.
„Поставянето на светофара бе по наша идея, за да не се затваря пътя и за удобство на гражданите. Вместо да започнем с полагането на маркировка, сега възстановяваме щетите. След като не можем да пазим нещата, които са направени за наше удобство, най-вероятно ще затворим пътя и ще бъдат пропускани единствено автобусите“, заяви Иван Ламбов – управител на „Организация на движението, паркинги и гаражи“. Той призова гражданите, ако имат информация или някой е видял кражбата, да сигнализират полицията. Вече е започнала проверка от органите на реда.

Весела БАЙЧЕВА

сн. Даниел ЙОРДАНОВ

loading...
Пътни строежи - Велико Търново