В Златарица празнуваха 8 март с изложба-базар на погачи

Публикувано на пт, 6 Мар. 2015
1151 четения

По инициатива на читалище „Развитие 1885” гр. Златарица, с подкрепата на община Златарица тази година бе организирана изложба-базар на ръчно изработени питки  от дами от Златарица.

Мероприятието се проведе на 6 март под надслов „Изработено от сръчните ръце на златарчанки” в изложбената зала на читалището.

Емилия Добрева, Таня Лазарова, Ирина Чолакова, Йорданка Стоева, Ангелина Конакчиева, Дарина Соколова, Стефка Николова, Силвия Ашикова, Кръстина Николова, Петранка Янчева, Латка Добрева и Радина Йорданова са дванадесетте дами, взели участие в изложбата. Всички те бяха положили голямо старание в ръчната изработка на погачите, а доказателството за това беше носещият се аромат на току що изпечен хляб в  малката зала на читалището.

С питките се организира търг с явно наддаване, чието начало бе поставено в 10:30 часа в изложбената зала на читалище ”Развитие 1885” гр. Златарица. Уважили поканата да участват в наддаването за тестените изделия  бяха представители на фирми, както и жители от община Златарица. Кметът на община  Златарица Пенчо Чанев и председателят на общински съвет Кирил Колев също взеха участие  в търга и си купиха от погачите. Всички питки от търга бяха продадени, а събраните средства бяха предоставени на Дома за стари хора „ Донка Паприкова” в Златарица.

Участничките  бяха наградени за положеното старание с грамоти, парични награди и цветя. Всички дами се  отказаха от паричните си награди и ги добавиха към събраната сума от търга. Така общата сума станат 465 лева. Парите бяха дарени на дома за стари хора „Донка Паприкова” град Златарица.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново