В Свищов обявиха ученически конкурс за хумористичен разказ

Публикувано на пн, 5 Ян. 2015
223 четения

Община Свищов, Международна фондация “Алеко Константинов” и Историческият музей в крайдунавския град обявиха ученически конкурс за къс хумористичен разказ. Съревнованието за малките таланти е посветено на 152-та годишнина от рождението на Алеко Константинов.

Днешните наследници на острото перо на видния свищовлия имат избор от две теми – “Случка, на която много съм се смял” и “Моята весела история”.

В конкурса могат да участват всички ученици от училищата в община Свищов от V от XII клас, включително. Всеки участник има право да разработи и да подаде за конкурса разказ в една от двете теми. Крайният срок е 6 януари.

Разказите не трябва да са по-дълги от една стандартна машинописна страница. Авторите им трябва да изпратят и лист с трите си имена, адрес, училището и класа, в който учат, година на раждане, телефон и имейл за връзка. При изпращане на разказите по пощата или по куриер валидна е датата от пощенското клеймо.

Конкурсните творби може да бъдат изпратени и на електронен адрес mfaleko@abv.bg или на пощенски адрес – гр. Свищов 5250, Исторически музей Свищов, п.к.123, за конкурса.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени по време на Алековите тържества на 12 януари.

Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново