В Сухиндол избират строител на спортен комплекс за 1,953 млн. лв.

Публикувано на чт, 4 Дек. 2014
629 четения

Шест фирми подадоха оферти за изграждането на модерен спортен комплекс в Сухиндол за 1 953 343 лева. До края на годината комисията по обществената поръчка трябва да излезе с решение за победител, който да утвърдя и ако няма жалби в Комисията за защита на конкуренцията, да сключим договор и работите да започнат. Проектът трябва да приключи до 30 юни 2015 година, заяви пред “Янтра ДНЕС” кметът на Сухиндол Пламен Чернев.

Новото спортно съоръжение се финансира по проект, спечелен от Общината от Държавен фонд “Земеделие” по Програмата за развитие на селските райони, разказа кметът Пламен Чернев.

Средствата са за основен ремонт на градския стадион, където ще бъдат изградени футболно игрище с 1000 седящи места, тенискорт, баскетболен, хандбален и волейболен терен, както и фитнес зала. Предвидено е монтирането и на модерно осветление, за да могат съоръженията да се използват и в тъмните часове на денонощието. Ще бъде обновен и плувният басейн в съседство, като към него ще построят и детски басейн.

За фитнес залата и спортните игрища са предвидени по половин милион лева, за басейните – четвърт милион лева, за спортните игрища – 800 хил. лв., или общо близо 2 млн. лв. с ДДС.

През май т.г. в Сухиндол започна реализацията на проекта за 387 495 лв., по който се прави игрище за пейнтбол и въжени атракционни съоръжения с обща разгъната застроена площ от 414 кв. м. Спортните атракциони са обособени в шест зони. Към тях има и екопътека с дължина 2,5 километра. Проектът е по мярка 313 “Насърчаване на туристическите дейности” по ПРСР

Здравка МАСЛЯНКОВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново