Учредиха обществено-консултативен съвет по образование във Велико Търново

Публикувано на вт, 10 Дек. 2013
648 четения

Представители на 15 институции и неправителствени организации членуват в Обществено-консултативен съвет към Регионалния инспекторат по образованието във Велико Търново. Новата структура ще подпомага началника на просветното ведомство при формиране на позиции, становища и приемане на инициативи в областта на образованието и науката, а водещи в неговата работа ще бъдат принципите на публичност и прозрачност. Членовете на съвета ще обсъждат и ще дават мнения по различни образователни проблеми, като изработват и предлагат конкретни инициативи.

Обществено-консултативният съвет беше учреден вчера на събрание, свикано в сградата на инспектората. По право негов председател е началникът на РИО инж. Розалия Личева. За неин заместник е била избрана шефката на Дирекция “Образование” в Общината Пенка Игнатова, която представлява Националното сдружение на общините в Р България. Към съвета са се присъединили още зам.-областният управител Стефан Стефанов, инж. Марин Цонев от Съюза на работодателите в системата на народната просвета, Митко Господинов от Стопанската камара във Велико Търново, Десислава Янева от Регионалната структура на КНСБ, Иван Иванов от КТ “Подкрепа” и др.

Съветът е отворена структура, така че в бъдеще към него могат да се присъединят и други членове, обясни инж. Личева.

Шефката на РИО открои три важни проблема за образованието в региона, над чието разрешаване ще работи общественият съвет. Това са отпадащите от училище деца, подобряване на резултатите от обучението на учениците и повишаване ролята на професионалното образование.

Златина ДИМИТРОВА
видео: Б.Бонев

loading...
Пътни строежи - Велико Търново