Учениците от Гимназията по туризъм се класираха за Националните състезания по професии в Пловдив и Варна

Публикувано на вт, 3 апр. 2018
419 четения

Великотърновските ученици влязоха в челните места на три от състезателните категории. Трето място завоюва десетокласникът Янислав Дамянова в категория „Най-добър млад готвач”, който се обучава в специалност „Кетъринг”. IV място  за Михаела Папазова –  категория „Най добър млад барман”. IV място  за Петя Славова – категория  „Най-добър млад хлебар-сладкар”. В категория „Най-добър млад сервитьор” достойно се представи единайсетокласничката Ирина Петкова.

От 30.03.2018 г. до 01.04.2018 г. в хотел „Дунав Плаза” – Русе, се проведе Регионалният кръг на Националното състезание по професии. Събитието  се  организира  под егидата на МОН в партньорство с Асоциацията на училищата по хотелиерство и ресторантьорство в България, Българската асоциация на професионалните готвачи, Евро-Ток Интернационал, Българската асоциация на барманите и Българската асоциация на професионалните сомелиери.

В състезанието участваха 15 отбора на професионалните гимназии по туризъм и профилираните паралелки на средните училища от цяла Северна България. Тридесет и пет ученици показаха своите знания и умения в реална работна обстановка  в четири категории.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново