Ученици от СУ „Вела Благоева” преминават на дистанционно обучение

Публикувано на пт, 17 сеп. 2021
2011 четения

Един ден след началото на новата учебна година учениците от IV В клас на СУ „Вела Благоева“ във Велико Търново преминават в обучение от разстояние в електронна среда от 17 до 24 септември. Те са били контактни на учител с положителна проба за Covid-19. Това е първи случай в областта за преминаване към дистанционно обучение за тази учебна година.

В периода 10-14 септември г. с бързи антигенни тестове за COVID-19 са обхванати 763 лица от педагогическия и друг персонал от училищата на територията на област Велико Търново – 79,2% от всички заявили желание лица. При двама педагози са установени положителни резултати на антигенните тестове.

Във връзка с регистрирания случай на COVID-19 при учител в СУ „Вела Благоева“ гр. Велико Търново под карантина са поставени установените контактни лица (23 ученици от паралелката) и с предписание на РЗИ – Велико Търново са разпоредени противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в училището, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината), съобщиха от РЗИ – В. Търново.

За периода 03.09.2021 г. – 16.09.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 368,7 на 100 хил. души население (червена зона, съгласно Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2).

По данни на Информационната система за борба срещу COVID-19 през последното денонощие са регистрирани пет починали лица от област Велико Търново – три жени, съответно на 72 г. и 77 г. (2), и двама мъже, съответно на 48 г. и 73 г. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на близките на починалите лица.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново