Ученици от ОУ “Бачо Киро” се завърнаха от визита в Румъния

Публикувано на нд, 15 апр. 2018
376 четения

Шестокласници и учители от ОУ “Бачо Киро” във Велико Търново се завърнаха от работно посещение в Румъния. Там те осъществиха третата поред среща по проекта “Позитивни и активни”, който се реализира вече втора година в рамките на  програма “Еразъм+”. Преподавателят по английски език Нели Йорданова и директорът на училището Владимир Николов са се включили в работната визита.

Схемата за осъществяване на проектната програма предвижда четири срещи с ученици и три с учители. Тази среща се е състояла в село Алуну, област Вълча. Посещението е било посветено на темата за благотворителността и доброволчеството. Търновската група се е срещнала с местен лидер и политическата организация на едно селище в Румъния.

По предварително приет план, всяка страна имаше да подготви представяне на дейностите, които е извършила в периода между двете срещи по проекта. Ученици и преподаватели изготвиха филм за работата, която е свършена като благотворителност и презентация за правата на човека и правата на детето в рамките на Европейската харта.

“Това беше седмица изпълнена с много приятни емоции на приятелство и доброжелание между партньорите Румъния – домакин и България, Полша и Италия. Културната програма беше наситена и интересна”, споделиха от екипа, който работи по проекта.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново