Ученик от 10 клас на СУ “Ем. Станев” с ковид, въведоха дистанционно обучение

Публикувано на сб, 18 сеп. 2021
1480 четения

Във връзка с регистрирани два случая на COVID-19 при ученик от 10 клас в СУ „Ем. Станев“ – Велико Търново и ученик от ОУ „П. Р. Славейков“ с. Джулюница, под карантина са поставени установените контактни лица (24 ученици от СУ „Ем. Станев“ и 13 ученици от основното училище).

С предписания на РЗИ – Велико Търново са разпоредени противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в училищата, преминаване от присъствено обучение към обучение в електронна среда на карантинираните ученици за срока на карантината).

Във връзка с регистриран случай на COVID-19 при дете от яслена група в ДГ „Чиполино“ гр. Свищов под карантина са поставени 15 деца, 2 педагози и 1 помощник-възпитател, и с предписание на РЗИ – Велико Търново са разпоредени необходимите противоепидемични мерки (почистване и четирикратна дезинфекция на всички повърхности и помещения в детската градина, недопускане в детското заведеине на лица от персонала и деца с прояви на остри респираторни болести и др.)

За периода 04.09.2021 г. – 17.09.2021 г. за област Велико Търново е отчетена 14-дневна заболяемост от 374,4 на 100 хил. души население (червена зона, съгласно Националния план за справяне с пандемията от SARS-CoV-2).

През последното денонощие в област Велико Търново са диагностицирани 72 (седемдесет и два) нови случаи на COVID-19.

По данни на Информационната система за борба срещу COVID-19 през последното денонощие са регистрирани десет починали лица от област Велико Търново – шест жени и четирима мъже. РЗИ – Велико Търново изказва съболезнования на близките на починалите лица.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново