Установиха още един пациент с COVID-19 във В. Търново

Публикувано на пт, 1 май 2020
5597 четения

Нов пациент с положителна проба за коронавирус е регистриран във Великотърновска област. Това съобщи началникът на Националния кризисен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Пациентът е жена от В. Търново на 59 г., диагностицирана след рутинно изследване. Установени са лицата, с които е била контактна и те са поставени под карантина. Един от пациентите, които бяха диагностицирани преди няколко дни, е показал подобрение и една отрицателна проба. Той е бил подготвен за изписване, но втората му проба е показала положителен резултат, поради което се е наложило да продължи лечението си в болницата. Пациентът бе обявен като втори нов случай в региона заради положителния резултат, но реално е от “старите” диагностицирани лица с COVID-19.

Междувременно първият пациент, който беше регистриран във В. Търново вече е напълно излекуван, изтекла е и 28-дневната му карантина.

Общо 53 са новите случаи на коронавирус в страната за изминалото денонощие. Активните области са 12. В София са регистрирани 11 нови случая, във Видин – 13, в Плевен – 8. В Ямбол и Перник са установени по 4 новозаразени лица, в Сливен – 3, във В. Търново, Пловдив, Благоевград и Русе – по двама болни, във Враца и Смолян по един пациент. Общият брой на заразените с коронавирус у нас е 1559. Броят на излекуваните пациенти е 276, починалите са 66.

Ген. Мутафчийски съобщи още, че вчера е направено преливане на плазма на втори пациент. Болният е интубиран и е в по-тежко състояние. Началникът на Националния оперативен щаб уточни, че и двамата пациенти, на които е извършена процедурата с преливане на плазма, са в по-добро общо състояние.

Весела БАЙЧЕВА

 

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново