Трети пореден конкурс за най-красива градинка отчетоха в Павликени

Публикувано на ср, 3 Дек. 2014
526 четения

Председателят на Общинския съвет в Павликени инж. Дончо Дончев връчи наградата от 300 лева на Тодорка Николова, представител на спечелилите конкурса за най-добра градинка от ул. Шейново 5 А.

За трета поредна година Общинският съвет в Павликени отчете съвместния конкурс между Общината и местния вестник „Павликенски глас“ за най-добра цветна градинка. В него имат право да участват всички желаещи да подобрят околната среда около жилищните блокове или къщите си, без да се зачитат градинките вътре в очертанията на личните имоти. Целта е на базата на съществуващите тук дългогодишни традиции в отглеждането на декоративни храсти и рози да се стимулира желанието на гражданите да облагородяват и околожилищното пространство в кварталите, където живеят.

На една от последните сесии на Общинския съвет в Павликени беше връчена наградата на съкварталците от ул. Шейново 5 A. Те получиха 300 лева, а Тодорка Николова, която получи приза от председателя на Общинския съвет инж. Дончо Дончев, каза, че ще използват тези средства за закупуването на храсторез.

Когато в нашия вход влизат инкасаторите, винаги се възхищават на това, което сме направили, и казват, че друг толкова добре изглеждащ вход в жилищен блок те не са виждали – разказа при получаването на наградата Тодорка Николова. Цяло лято се редувахме около 15 семейства от блока да поддържаме и поливаме зелените площи и градинките. Засадихме много цветя и всякаква зеленина. По 20 дена дежуреше всяко семейство и отговаряше за доброто поддържане на площите. Поставихме и пейки. Дори и децата се ангажираха и много ревностно започнаха да следят за опазването на цветята – разказа още Николова. Освен отвън жилищния блок, съседите от входа обновили и стълбищното просранство, а също и мазето. Всичко при нас блести от чистота, защото сме направили вътрешно освежаване, закачихме дори и картини, подменихме с нова и входната врата – допълва още разказа си Николова. Радваме се, когато идват хора отстрани и не скриват възхищението си. Решили сме да продължим и догодина с разкрасяването около блока, в който живеем – каза още Николова.

Елка СПАСОВА
Сн. авторката

loading...
Пътни строежи - Велико Търново