Търсят се кръводарители за диригента на хор „Търновград“ Мария Павлова

Публикувано на чт, 7 Мар. 2019
1387 четения

Спешно се търсят кръводарители за диригента на хор „Търновград“ Мария Павлова, която е в болница в тежко състояние, след като бе нападната и жестоко нахапана от питбул. 86-годишната жена, носител на наградата „Велико Търново“, е настанена в ортопедията на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ в старата столица. В деня на инцидента бе направена спешна операция на лявата ръка, която е с фрактури и разкъсвания. Предстои да бъдат извършени поредица от интервенции. Желаещите да дарят кръв могат да го направят в Отделението по трансфузионна хематология в болницата. Кръвната група е без значение.

Инцидентът, за който „Янтра ДНЕС“ писа, е станал на 1 март на ул. „Христо Караминков“ във В. Търново. Кучето, което я нападнало е домашно, отглеждано от наемателите на първия етаж на къщата, в която живее жената.

Мария Павлова е носител на най-високото отличие на дейците на културата у нас – орден “Св. св. Кирил и Методий”, както и на ордена на Съюза на българските композитори за високия си професионализъм. Наградата “Велико Търново 2011” получава за високи постижения и за утвърждаването на хор “Търновград”, който създава през 1958 г., спечели десетки награди.

Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново