Търновци се хващат на хоро по повод Световния ден за борба със СПИН

Публикувано на пн, 2 Дек. 2019
170 четения

Голямо хоро ще се извие в центъра на старата столица по повод Световния ден за борба със СПИН – 1 декември. Инициативата е организирана от Регионалната здравна инспекция съвместно с Община Велико Търново, Младежкия дом, БМЧК, Център “Амалипе” и Градския ученически парламент. Тя ще премине под надслов “На хорото се хвани, СПИН така не се лови!”.
Доброволци, представители на организаторите и преминаващи граждани заедно ще се хванат на хорото под звуците на българска народна музика в знак на съпричастност с всички засегнати от коварното заболяване. Събитието ще се проведе на 2 декември – понеделник, пред паметника “Майка България” от 13,00 до 14,00 часа.
По време на кампанията в близост ще бъде разположен мобилният кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН и всеки желаещ би могъл да узнае своя ХИВ статус. От началото на годината до средата на ноември в кабинета в РЗИ са се изследвали 542 граждани. От тях 343 души на място, а 199 в мобилния пункт по време на различни кампании. Общият брой на откритите болни от СПИН в областта за тази година са шестима души.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново