Сухиндолци се поклониха пред делото на Марко Вачков

Публикувано на вт, 11 окт. 2016
536 четения

Научна конференция по проблемите на пчеларството се проведе днес в Сухиндол. Срещата се организира по повод 150 години от рождението на Марко Вачков. Във форума участваха представители на пчелари и съсловни организации от цялата страна.
Домакини на срещата бяха кметът на община Сухиндол – инж. Пламен Чернев и председателя на Съюза на енолозите в Република България и директор на “Винопроизводство” на “Ловико Лозари” АД, инж.Станимир Стоянов. Двамата изтъкнаха приноса на Марко Вачков за създаването на модерното лозарство и винарство, както и на кооперативното движение в България. За да почетат годишнината от рождението на бележития българин, инж. Чернев и инж. Стоянов, участници в конференцията и гости на събитието поднесоха цветя пред паметника на Марко Вачков в Сухиндол.
Бележитият българин е основател на най-старата Лозаро-винарска кооперация в България и на Балканския полуостров, патриарх е на модерното пчеларство в България. Той е известен книжовник, публицист, преводач, кооперативен и читалищен деец.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново