Студенти от ВТУ се включват в глобалната инициатива “Ден на добрите дела”

Публикувано на чт, 12 апр. 2018
194 четения

Младежи от доброволчески клуб “Заедно успяваме” към Великотърновския университет организират почистване и засаждане на дръвчета около Стопанския факултет на университета. Доброволци от града са добре дошли да се присъединят към студентите на 22-ри април, без значение от възрастта им.

Инициативата на младежите е по повод “Ден на добрите дела” (Good Deeds Day) – глобален празник, който обединява милиони хора от повече от 100 държави в инициативи в полза на околните и на планетата. От 2007 г. насам, хора от             хиляди общности, организации и бизнес компании носят положителна промяна чрез доброволчество. Тази година “Ден на добрите дела” се отбелязва на и около 15 април.

Студентите от клуб “Заедно успяваме” са част от мрежата младежки доброволчески клубове, подкрепяни от най-голямата платформа за доброволчество в България – TimeHeroes. Младежите доброволци се включват в инициативи от платформата TimeHeroes.org или организират свои собствени инициативи, в зависимост от интересите си и нуждите в общността им.

Чрез доброволчеството младежите развиват полезни умения, докосват се до необичайни за тях теми и дейности и се ориентират в идеите си за бъдещото си развитие. Всеки може да създаде доброволчески клуб в училището или               университета си и да получи подкрепа и материали от TimeHeroes, като посети страницата на организацията на timeheroes.org/bg/pages/dobrovolcheski-klubove.

TimeHeroes.org e най-голямата платформа за доброволчество в България. От 2012 г. до днес е свързала над 1500 каузи и инициативи, които се нуждаят от доброволци, с повече от 44000 души, които искат да даряват времето и уменията си. Платформата е безплатна услуга, създадена и поддържана от неправителствената организация TimeHeroes.

 

loading...
Пътни строежи - Велико Търново