Стефан Димитров бе удостоен със званието „Почетен гражданин на град Свищов”

Публикувано на вт, 28 юни 2016
432 четения

На тържествена сесия на Общински съвет – Свищов, бе връчено удостоверението на главен инспектор Стефан Димитров за „Почетен гражданин на град Свищов”. Званието му се връчи на 27 юни – денят на Освобождението на Свищов.

Стефан Димитров е роден в Свищов на 12 октомври 1957 г. Завършва средното си образование в Държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев”, а висше – във Висшия институт на МВР – Противопожарен факултет. След това завършва и СА „Димитър А. Ценов”, специалност „Застраховане и социално дело”.

Инсп. Димитров е отдал 35 години от живота си, помагайки на хората и борейки се с бедствията в Свищовска община. Неведнъж, рискувайки своя живот, е спасявал хора и животни. През 2007 г. е обявен за „Пожарникар на годината”. През последните няколко години гл. инсп. Димитров бе началник на Свищовската районна служба за пожарна безопасност и защита на населението.

Тържественото заседание започна с изпълнения на Първи български хор с диригент Елизабет Людмилова. Председателят на ОбС Кристиян Кирилов прочете мотивите за удостояването на Стефан Димитров с почетното звание, след което го поздрави и му връчи удостоверението.

Много думи могат да се изрекат за направеното за Свищов през годините от Стефан Димитров, но най-важно е да му изкажем своята огромна благодарност. Защото той е човек, отдал 35 години от живота си в служба на хората от Свищов – каза в словото си кметът на общината Генчо Генчев.

Благодарствено писмо от комисар Кръстев – директор на дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението» – Велико Търново, бе прочетено от началника на Противопожарната служба в Свищов Светлин Михайлов.

Самият Стефан Димитров сподели, че в този момент се чувства много развълнуван и горд. Разказа, че винаги е вярвал в съдбата, а по нейна воля първите 11 години от живота му минават в сградата на Противопожарната служба в Свищов. Това в известна степен е предопределило неговото бъдеще. Стефан Димитров благодари за това, че е първият пожарникар, който става «Почетен гражданин на град Свищов» и пожела още много негови колеги да имат тази чест.

loading...
Пътни строежи - Велико Търново