След маските най-търсени са дезинфектантите за ръце

Публикувано на чт, 12 мар. 2020
682 четения

Въпреки призивите на управляващите да не се поддаваме на паника заради коронавируса, едни от най-търсените стоки във Велико Търново се оказаха дезинфекциращите гелове и медицинския спирт. Хората масово се запасяват с тях, както и с мокри кърпички на спиртна основа, които се препоръчват от здравните власти като превенция срещу разпространението на остри респираторни инфекции и COVID-19.
“Дезинфектантите са най-търсена стока в момента. Купуват се предимно опаковки от 250 мл. Скоро очакваме да получим и медицински маски, които бяха изчерпани за известно време, но всеки момент ще имаме доставка”, обясниха в една от големите аптеки във В. Търново.
Някои хора превантивно се запасяват и с лекарства – витамини, противовирусни препарати, медикаменти против температура, сиропи и други илачи. Причината е, че се страхуват от това да не се стигне до опразване на аптеките и магазините, както в Италия. Според експерти в Европа все още не се усещат истинските трудности, породени от епидемията в Китай. Очакванията са през март да се почувства сериозен дефицит на всякакъв вид стоки, включително на храни и лекарствени препарати.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново