Скарлатина и варицела върлуват в областта

Публикувано на вт, 17 Дек. 2019
2464 четения

Увеличение на броя на болните от варицела и скарлатина отчитат през изминалата седмица от Регионалната здравна инспекция във В. Търново. 28 са случаите на варицела, като най-много болни са регистрирани в Г. Оряховица – 10, останалите случаи са от В. Търново, Павликени, Елена, Лясковец, Стражица и Свищов. От скарлатина са се разболели 10 души, по четирима във В. Търново и Елена, и по един човек в П. Тръмбеш и Г. Оряховица. Миналата седмица заболелите от остри респираторни заболявания са 59 души. Все още броят на заболелите от грип и ОРЗ в областта остава нисък – 66,69 на 10 000 души население, при средно за страната от 85,23.
През ноември в областта са регистрирани 153 случая на остри заразни заболявания при 87 за предходния месец. Освен двойното увеличение на въздушно-капковите инфекции, остава повишен и броят на чревните инфекции – 65 случая. Най-висока заболеваемост е отчетена в общините Стражица, Лясковец и Сухиндол.
В кабинета по безплатно и анонимно консултиране за СПИН в здравната инспекция през ноември са преминали 128 лица, от които 68 мъже и 60 жени, на възраст от 16 до 56 г.
Весела БАЙЧЕВА

loading...
Пътни строежи - Велико Търново